Víkend patrí Skaličanom a ich priateľom z moravskej Strážnice

22.09.2012 Skalica

Skalica 22. septembra (TASR) – Prihraničné mestá Skalica a moravská Strážnice budú dnes od 13.00 do 19.00 h spojené kyvadlovou dopravou. Na oboch stranách hranice sa uskutoční Deň európskej spolupráce 2012, ktorý pripravilo Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR v spolupráci so samosprávami oboch miest.

Návštevníci uvidia ukážky úspešných projektov, vystúpia detské folklórne súbory a tanečné skupiny, majstri tradičného ľudového remesla ich zasvätia do jeho tajov, budú môcť vzlietnuť na ukotvenom balóne, ochutnať moravské koláče a skalický trdelník.

Akcia sa koná súbežne s tohtoročnými víkendovými Skalickými dňami, ktoré sú vyvrcholením i záverom letnej turistickej sezóny. Pre Skaličanov i hostí zo širokého okolia je pripravená pestrá kultúrno-spoločenská ponuka.

Program sa začal piatkovým slávnostným zasadnutím mestského zastupiteľstva, po oba víkendové dni budú v rámci kultúrneho projektu Staňte sa súčasťou Skalice naposledy zadarmo sprístupnené historické pamiatky, pretože sa ich brány spolu s letnou turistickou sezónou v nedeľu symbolicky zatvoria.

Tradičný jarmok ponúka ľudové remeslá i gastronomické špeciality, otvorené scény na viacerých miestach v centre, vystúpenia množstva hudobných zoskupení i jednotlivcov rôznych žánrov. Na historických hrách, určených najmä deťom, sa budú odohrávať súboje i znieť dobová hudba.
 

Vyberte región